MOUNTAINBIKE VERGUNNINGSVIGNET verkrijgbaar bij Van Hoeijen

De Utrechtse Heuvelrug is een belangrijk gebied voor mountainbikers. Het nationaal park biedt pittige klimmetjes, venijnige afdalingen en smalle bospaden met uitstekende boomwortels en laaghangende takken. Het mountainbiken is toegestaan op paden die als mountainbikepad zijn aangeduid. Op de gemarkeerde routes kunnen enthousiaste fietsers zich met een gerust hart uitleven.

Van belang daarbij is wel dat je je aan DE TOEGANGSVOORWAARDEN van het Nationaal Park houdt: fietsen buiten de bestaande paden is niet toegestaan. Je kunt hiervoor een boete krijgen.

De aanleg en het onderhoud van de routes kost geld. Daarom vragen we van alle mountainbikers die gebruik maken van de routes een verplichte (jaarlijkse) bijdrage van 7,50 in de vorm van een vergunningsvignet.  Meer informatie vind je op WWW.MTB-UTRECHTSEHEUVELRUG.NL.

Dit vignet is verkrijgbaar bij de Rijwiel speciaalzaak van Hoeijen in de Krommestraat. Ze zijn te vinden op nummer 61.

Moutainbikers zijn vooral in het weekend op de Heuvelrug te vinden. Terreinfietsers (lokaal, regionaal en uit andere delen van het land) komen naar de omgeving van Zeist, Austerlitz, Leersum, Amerongen, Veenendaal en Rhenen om er hun sport te beoefenen en te recreëren.

Routes

Er zijn in het Nationaal Park voor mountainbikers in totaal zeven routes aangelegd of in ontwikkeling tussen Rhenen, Veenendaal, Amerongen, Leersum en Zeist:

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *